NATULIG GLUTENFRI

- HVA BETYR DET?

Har du prøvd våre glutenfrie produkter? Under hele prosessen fra råvare til produkt har det vært viktig for oss at produktene vi serverer dere har mye god næring og at de er naturlig glutenfrie. Det betyr at det er kun rene råvarer som er glutenfrie fra naturens side, samt at det ikke er tilsatt fyllstoffer eller tilsetningsstoffer – for eksempel hvetestivelse. Dette gjør at produktene gir et høyere innhold av fiber og protein enn hva som er vanlig i glutenfrie produkter.

I våre økologiske glutenfriprodukter finner du kun kornslag som er naturlig glutenfrie:

Du finner alle våre glutenfrie produkter i Life, både i butikk og på nett. Bakemiksene finner du i tillegg i Meny, Spar, Coop Mega og Coop Extra.

Glutenfrie kornslag

Næringsinnholdet i de naturlig glutenfrie kornsortene er høyt. Felles for disse syn er at de er veldig vitamin- og mineralrike, de har en god proteinkvalitet og mange inneholder alle de essensielle aminosyrene. Sist men ikke minst; de kan brukes i matlagingen!

1.       Teff er en veldig anvendelig kornsort. Teffmel kan erstatte annet mel helt eller delvis i bakverk og det kan brukes som fortykningsmiddel i supper, sauser og gryteretter. Her kan du lese mer om teff (LENKE).

2.       Bokhvete selges som hele korn, gryn og mel. Bokhvete er næringsrik og kan erstatte blant annet ris i matlagingen eller kokes til grøt.

3.       Quinoa omtales gjerne som en av verdens sunneste matvarer. I tillegg til frø finnes quinoa som valsede flak og mel som kan brukes til glutenfri baking. Her kan du lese mer om quinoa (LENKE). 

4.       Havre har mange gode helsemessige egenskaper. Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn.

5.       Amarant er glutenfritt og inneholder masse vitaminer og mineraler. Blant annet er kornslaget rikt på jern, kalsium, magnesium, kalium og B-vitaminer.

6.       Sorghum (durra) er glutenfri og blir i utviklingsland ofte tilberedt som en slags grøt som spises alene eller sammen med andre matvarer.

7.       Hirse er spesielt jernrikt og rik på silisium, men inneholder også mye magnesium, fosfor og kalium (LENKE).

Kilde: Norsk cøliakiforening

På jakt etter glutenfri matinspirasjon? Her finner du gode oppskrifter til både frokost, middag og kvelds.

 

Helios er en norsk merkevare som har jobbet for bærekraftig, økologisk kvalitetsmat helt siden 1969. Les mer om oss, våre verdier og alle våre produkter her.