baketips for glutenfri bakst

Glutenfri bakst trenger ikke være vanskelig! Kokken Yiannis som står bak bloggen Pappa Uten Gluten har gjennom flere år prøvet og feilet, og har vært så grei å dele sine beste tips for hvordan man lykkes med glutenfri bakst.

  1. Bruk heller for mye væske i deigen enn for lite. Glutenfri bakst krever ofte litt ekstra væske. Det er helt ok at deigen er klissete, tilsett heller litt ekstra mel ved behov.

  2. Det er ofte lurt å bruke en væskeblanding bestående av melk, yoghurt, smør og vann. Dette bidrar til en fin og elastisk deig

  3. Synes du det er vanskelig å få deigen til å heve skikkelig? Å tilsette en til to teskjeer sukker kan få fart på prosessen!

  4. Ha litt olje på hendene om du synes det er vanskelig å bake ut

  5. Frys end baksten og tin opp ved behov! Bruk mikrobølgeovn eller ovn på svak varme for et ferskere, “nybakt” resultat

  6. Quinoamel er en næringsrik og god bakeingrediens, men bruker du kun quinoamel i en oppskrift kan den få en litt bitter ettersmak. Et supert tips da er å ha i litt sitron. Sitronen maskerer nemlig bitterheten og gir et deilig resultat. Dette trikset ligger blant annet til grunn for oppskriften på blåbærmuffins.

Trenger du litt inspirasjon? For oppskrifter på saftig bakst, se her.

Helios har lansert en helt ny serie glutenfrie produkter. De er spesielt utviklet for å være enkle i bruk, naturlig næringsrike og å gi et saftig, smakfullt resultat - hver gang.

De er helt økologiske, basert på kun naturlige ingredienser, og har mye fiber og protein. Les mer om produktene her.